Circulaire IT

Inventarisatie

U laat per telefoon, e-mail of via het contactformulier weten dat u uw apparatuur wilt aanbieden. Deze wordt door ons geïnventariseerd, dit doen wij zodat wij u een indicatie kunnen geven van de restwaarde. Daarnaast heeft MilieuPC dan een duidelijk overzicht van de apparatuur welke u aanbiedt. Van deze lijst krijgt u een kopie waarmee u uw eigen database kunt updaten. De planning van MilieuPC maakt met u een afspraak om uw apparatuur af te komen halen, wij regelen het transport voor u, dit hoeft u niet zelf te regelen, wel zo gemakkelijk.
Door onze samenwerking met Ducore Support  stoppen wij niet bij het verzamelen en transporteren van uw apparatuur, ook het plaatsen van vervangende apparatuur is voor ons geen probleem. Wanneer u bijvoorbeeld uw werkstations vervangt, kan Ducore Support deze op de werkplek verwisselen en werkklaar maken voor uw medewerkers. Een gestroomlijnd proces waar uw medewerkers zo weinig mogelijk hinder van ondervinden.

 Schoonmaak

Uw bedrijfscomputers staan natuurlijk vol met bedrijfsdata. Omdat het niet gewenst is dat deze data in handen valt van derden, zal MilieuPC samen met Ducore Stealth er voor zorgdragen dat deze gegevens op vakkundige wijze gecertificeerd en volgens de vernieuwde AVG worden gewist. Het wissen van deze data kan desgewenst ook bij u op locatie. Zo weet u zeker dat uw bedrijfsdata uw bedrijf niet verlaat.
Van elke computer die gewist wordt ontvangt u een certificaat. Op dit certificaat staat het type datadrager, de technische specificaties en de wisstatus. Met deze certificaten heeft u een compleet overzicht van welke systemen zijn ontdaan van uw bedrijfsdata.
Door mogelijk technische defecten in de harde schijf is het mogelijk dat de schijf niet gewist kan worden. Defecte harde schijven worden uit de computers gehaald en vernietigt. Ook hiervan ontvangt u een certificaat.

Naast het opschonen van de harde schijf, pakken wij de computerapparatuur ook fysiek aan. Klant kenmerken, zoals barcodes en bedrijfslogo’s, zullen eveneens van de computerapparatuur verwijderd worden. Intern wordt de apparatuur ontdaan van stof.
Wanneer de computerapparatuur qua hedendaagse maatstaven niet meer geschikt is voor wederverkoop zullen wij trachten om het systeem te upgraden met bijvoorbeeld een snellere processor, meer geheugen of een grotere harde schijf. Op deze manier maken wij de apparatuur aantrekkelijker voor wederverkoop. Indien dit niet mogelijk is zullen wij er voor zorgen dat uw systeem op een verantwoorde manier wordt afgevoerd.

Verkoop of Schenking

De computerapparatuur die geschikt is voor hergebruik, begint nu aan haar tweede leven. Bij MilieuPC heeft u de keuze uit 3 opties:

MilieuPC verkoop
Dankzij onze jarenlange ervaring met het opkopen en verkopen van computerapparatuur hebben wij een zeer groot klantenbestand. De meeste apparatuur die via MilieuPC verkocht wordt, komt terecht bij scholen, stichtingen of opstartende bedrijven.

Schenking
Uw computerapparatuur wordt ter beschikking gesteld aan een goed doel. Bijvoorbeeld voor een school in Nederland, in het buitenland of een goed doel naar keuze.
Een financiële donatie behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kunt u diverse organisaties en stichtingen een impuls geven met de opbrengst van uw apparatuur. Vraag naar de mogelijkheden.
De computerapparatuur die niet verkoopbaar is wordt vakkundig gedemonteerd en volgens de nieuwste milieurichtlijnen verwerkt. U ontvangt hiervan een certificaat zodat u precies weet wat er met uw oude apparatuur is gebeurd.

Personeelsverkoop
Met een personeelsverkoop ondersteunt u uw medewerkers met het goedkoop aanbieden van uw afgedankte computerapparatuur. Omdat MilieuPC via deze verkoop eerst eigenaar van de systemen wordt, hoeft u zich niet druk te maken over de verdere afhandelingen zoals garantie en helpdesk. MilieuPC neemt u dit uit handen zodat uw eigen ICT-afdeling zich kan bezighouden met echt belangrijke zaken, zoals het ondersteunen van uw bedrijf.