Inventarisatie

Schoonmaak

Verkoop

Onze werkwijze

Inventarisatie

De apparatuur die u aanbiedt, wordt door ons geïnventariseerd. Dit doen wij om meerdere redenen. Aan de hand van deze inventarisatielijst kunnen wij u namelijk een indicatie geven van de restwaarde. Daarnaast heeft Milieu PC een duidelijk overzicht van de apparatuur. Van deze lijst krijgt u een kopie waarmee u uw eigen database kunt updaten.

Milieu PC werkt samen met Ducore Diensten, een organisatie die graag de handjes uit de mouwen steekt. Ducore Diensten zal de door u aangeboden apparatuur verzamelen en het transport regelen naar de vestiging van Milieu PC. U hoeft de apparatuur dus niet op voorhand te verzamelen op één locatie.

Door onze samenwerking met Ducore Diensten stoppen wij niet bij het alleen verzamelen en transporteren van uw apparatuur. Ook het plaatsen van vervangende apparatuur is voor ons geen probleem. Wanneer u bijvoorbeeld uw werkstations vervangt, kan Ducore Diensten deze op de werkplek verwisselen en werkklaar maken voor uw medewerkers. Een gestroomlijnd proces waar uw medewerkers zo weinig mogelijk hinder van ondervinden.

Schoonmaak

Uw gegevens

Uw bedrijfscomputers staan natuurlijk vol met bedrijfsdata. Omdat het niet gewenst is dat deze data in handen valt van derden, zal Milieu PC er zorg voor dragen dat deze gegevens op vakkundige wijze worden gewist. Het wissen van deze data kan desgewenst ook bij u op locatie. Zo weet u zeker dat uw bedrijfsdata uw bedrijf niet verlaat.

Van elke computer die gewist wordt ontvangt u een certificaat. Op dit certificaat staat het type computer, de technische specificaties en de wis status. Met de certificaten heeft u een compleet overzicht van welke systemen zijn ontdaan van uw bedrijfsdata.

Door mogelijk technische defecten in de harde schijf is het mogelijk dat de schijf niet gewist kan worden. Defecte harde schijven worden uit de computers gehaald en vernietigt. Ook hiervan ontvangt u een certificaat.

Fysiek

Naast het opschonen van de harde schijf, pakken wij de computerapparatuur ook fysiek aan. Klant kenmerken, zoals barcodes en bedrijfslogo’s, zullen eveneens van de computerapparatuur verwijderd worden. Intern wordt de apparatuur ontdaan van stof.

Wanneer de computerapparatuur qua hedendaagse maatstaven niet meer geschikt is voor wederverkoop, zullen wij trachten om het systeem te upgraden met bijvoorbeeld een snellere processor, meer geheugen of een grotere harde schijf. Op deze manier maken wij de apparatuur aantrekkelijker voor wederverkoop. Indien dit niet mogelijk is zullen wij er voor zorgen dat uw systeem op een verantwoorde manier wordt afgevoerd.

Verkoop of Schenking

De computerapparatuur die geschikt is voor hergebruik, begint nu aan haar tweede leven. Bij Milieu PC heeft u de keuze uit 3 opties:

Personeelsverkoop

Met een personeelsverkoop ondersteunt u uw medewerkers met het goedkoop aanbieden van uw afgedankte computerapparatuur. Omdat Milieu PC via deze verkoop eerst eigenaar van de systemen wordt, hoeft u zich niet druk te maken over de verdere afhandelingen zoals garantie en helpdesk. Milieu PC neemt u dit uit handen zodat uw eigen ICT-afdeling zich kan bezighouden met echt belangrijke zaken, zoals het ondersteunen van uw bedrijf.

Milieu PC verkoop

Dankzij onze jarenlange ervaring met het opkopen en verkopen van computerapparatuur hebben wij een zeer groot klantenbestand. De meeste apparatuur die via Milieu PC verkocht wordt, komt terecht bij scholen, stichtingen of opstartende bedrijven.

Schenking

Uw computerapparatuur wordt ter beschikking gesteld aan een goed doel. Bijvoorbeeld voor een school in Nederland, in het buitenland of een goed doel naar uw keuze.

Een financiële donatie behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kunt u diverse organisaties en stichtingen een impuls geven met de opbrengst van uw apparatuur. Vraag naar de mogelijkheden.

De computerapparatuur die niet verkoopbaar is wordt vakkundig gedemonteerd en volgens de nieuwste milieurichtlijnen verwerkt. U ontvangt hier een certificaat van zodat u precies weet wat er met uw oude apparatuur gebeurd is.